Звіт про проведення тижня з охоронипраці та безпекижиттєдіяльності у Роганськомудошкільномунавчальномузакладі (дитячий садок)№1 Роганськоїселищної ради ХарківськоїобластіХарківського району


Звіт

про проведення тижня з охоронипраці та безпекижиттєдіяльності

у Роганськомудошкільномунавчальномузакладі (дитячий садок)№1

Роганськоїселищної ради ХарківськоїобластіХарківського району

На виконання наказу завідувача дошкільного навчального закладу «Про проведення тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності» від 20квітня 2015 р. № 24 у дошкільному навчальному закладі з 21 по 28 квітня 2015 року проведено тиждень з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Метою проведення тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності було комплексне розв'язання питань забезпечення безпечних умов навчання, виховання і праці учасників освітнього процесу та активізація діяльності дошкільного навчального закладу з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Протягом тижня перевірено дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, відповідних інструкцій; ведення журналів реєстрації інструктажів з охорони праці, безпеки життєдіяльності; проведення атестації робочих місць та виконання положень розділу з охорони праці колективного договору тощо.

У ході перевірки виявлено:

— стан приміщень навчального закладу та параметри мікроклімату задовільні, відповідають вимогам гігієни навчання та праці згідно з Санітарними правилами влаштування і утримання дошкільних навчальних закладів (дитячі ясла, дитячі садки, дитячі ясла-садки), затвердженими заступником Головного державного санітарного лікаря СРСР від 20 березня 1985 р. № 3231-85;

— працівникидошкільногонавчального закладу своєчаснопроходятьмедичні огляди;

— медичнимипрацівникамидільничноїполіклінікисел. Рогань проведено профілактичниймедичнийогляддітей старших груп;

— внесеннязаписів та оформлення «Листківздоров'я» здійснюєтьсявчасно;

— електромережа у навчальномузакладівстановленавідповідно до вимог

Правил безпечноїексплуатаціїелектроустановокспоживачів (НПАОП 40.1-1.21-98), затверджених наказом Міністерствапраці та соціальноїполітикиУкраїни та Комітетупо нагляду за охороноюпрацівід 9 січня 1998 р. № 4;

— працівникамиспеціалізованогопідприємстваенергонагляду м. Харківперевіреноопірізоляції та заземлення і занулення, про щозробленовідповідні записи в акті про проведеннятакоїперевірки.

Також під час тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності проведено рейд-перевірку з виконання педагогічними працівниками та дітьми вимог безпеки життєдіяльності. У ході рейду-перевірки виявлено, що під час проведення занять у музично-спортивній залі перед початком занять педагогічні працівники проводять інструктажі з безпеки життєдіяльності та контролюють їх дотримання дітьми.

Однак, під час перевіркивиявленопевнінедоліки, зокрема:

— опалювальни прилади (радіатори) не огороджені деревяними решітками, для запобігання опікам і травмам у дітей;

— пожежний щит недоукомплектований згідно вимог;

23квітня 2015 року згідно з планом проведено лекцію для працівниківнавчального закладу на тему «Дотримання правил з охоронипраці та безпекижиттєдіяльностіучасникаминавчально-виховногопроцесу». Протягом 22-24квітняперевіренознання з охоронипраці та безпекижиттєдіяльностіпрацівниківнавчального закладу (педагогічні, технічніпрацівники) з реєстрацією в протоколі.

Перевірка знань працівників показала, що усі працівники мають задовільні знання з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Під час тижня з охоронипраці та безпекижиттєдіяльності проведено:

— заняття для дітей старших груп «Школа дорожніхзнаків»;

— заняття з малювання для дітейстаршої групи «Ми — пожежники»;

— виставкумалюнків за змістомвірша Василя Загороднюка «Йоговеличністьсірничок», підготовленихдітьми разом з батьками, педагогами.

28квітня 2015 року о 10 годині 10 хвилин проведено практичнийтренінг з евакуаціїдітей і працівниківнавчального закладу на випадокнадзвичайноїситуації. Результатипроведенняцьоготренінгусвідчать про необхідністьдодатковоговідпрацюваннясвоєчасногоінформуванняпрацівниківнавчального закладу про надзвичайнуситуацію.

У Всесвітній день охоронипраці, 28 квітня, проведено збори трудового колективу з підбиттямпідсумківтижня з охоронипраці та безпекижиттєдіяльності.

НАКАЗ

Про підсумкитижня з охоронипраці

та безпекижиттєдіяльності

На виконання наказу «Про проведеннятижня з охоронипраці та безпекижиттєдіяльності» від 18 квітня 2011 р. № 25, а також з метою забезпеченнянормативівбезпеки, гігієнипраці та виробничоїсанітарії, підвищеннярівняохоронипраці, безпекижиттєдіяльності, запобіганнявипадкам травматизму учасниківосвітньогопроцесу з 21 до 28квітня 2015 року в дошкільномунавчальномузакладі проведено тиждень з охоронипраці та безпекижиттєдіяльності.

Під час тижня з охоронипраці та безпекижиттєдіяльностісвоєчасно проведено заходи відповідно до розробленого плану.

Під час тижняперевіренодотриманняучасникамиосвітньогопроцесу правил з охоронипраці та безпекижиттєдіяльності. Порушень правил з охоронипраці та безпекижиттєдіяльностіучасникамиосвітньогопроцесу не виявлено.

Однак:

— опалювальни прилади (радіатори) не огороджені деревяними решітками, для запобігання опікам і травмам у дітей;

— пожежний щит потребує доукомплектування згідно вимог;

Враховуючизазначеневище

НАКАЗУЮ:

1. Визнати, що заходи тижня з охоронипраці та безпекижиттєдіяльності проведено на належномурівні.

2. ЗавідувачугосподарстваОвчаровій О.В..:

— опалювальні прилади (радіатори) огородити дерев’яними решітками, для запобігання опікам і травмам у дітей;

— підготувати клопотання до селищної ради щодо доукомплектування пожежного щита;

5. Вихователям Бородич Г.А, Кудрич Л.М., завідувачугосподарстваОвчаровій О.В.постійновживати заходи щодозабезпеченнябезпечних і нешкідливих умов навчання,виховання та праціучасниківосвітньогопроцесу.

6. Контроль за виконаннямцього наказу залишаю за собою.

Завідувач Єрещенко І.В.

З наказом ознайомлені:

Овчарова О.В.

Кудрич Л.М.

Бородич Г.А.

Вкладення
Кiлькiсть переглядiв: 196

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.